Ο Ωροσκόπος στα ζώδια

0
25
views

Γενικότερα, το Ωροσκόπιο, ο γενέθλιος χάρτης, εκτός του ότι δείχνει τις ανάγκες, τον χαρακτήρα και τις τάσεις του ατόμου, είναι μια ισχυρή δύναμη που τον δημιούργησαν σαν ανθρώπινη οντότητα. Ο χάρτης αυτός είναι ο βασικός, φυσικός αλλά και ο ψυχολογικός εαυτός. Όπως γνωρίζουν πολλοί, ο Ήλιος είναι το πιο δυνατό σώμα στο αστρικό μας σύστημα και η δύναμη της ενέργειας του είναι ζωτική. Έτσι, ο Ήλιος είναι το ζώδιο μας, όπου και χαρακτηρίζει τον βασικό μας χαρακτήρα. Μετά το ζώδιο, δεύτερο σημαντικό για τον χαρακτήρα μας  είναι ο Ωροσκόπος, το πως φαίνεται το άτομο στους άλλους. Πολλές φορές, ένα άτομο παρουσιάζει αντίθετο χαρακτήρα του ζωδίου του στον έξω κόσμο, κάτι που καθορίζεται από τον Ωροσκόπο.

Ο Ωροσκόπος είναι η μοίρα, το πεπρωμένο που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει.

Ο Ωροσκόπος είναι στην πραγματικότητα ο πλανήτης Γη. Η Γη είναι το κεντρικό σημείο του ωροσκοπίου και φυσικά επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων, και αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του Ωροσκόπου. Ο Ωροσκόπος είναι το σημείο εκείνο στο οποίο η Γη συναντάει το άπειρο την ώρα της γέννησης. Επειδή, η Γη κινείται, ένα διαφορετικό ζώδιο ανατέλλει ανά 2 ώρες. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό το άτομο να ξέρει την ακριβή ώρα της γέννησης του. Ο Ωροσκόπος μας δείχνει τι μέσα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την εξέλιξη μας ως άνθρωποι.

Έχοντας υπόψη ότι ο Ωροσκόπος δέχεται σημαντικές επιδράσεις από τις όψεις που κάνει ο ίδιος, τους πλανήτες του 1ου οίκου, από τη θέση του Κυνερνήτη πλανήτη και τις όψεις εκείνου, μπορούμε να κάνουμε μερικές γενικές παρατηρήσεις για τους 12 Ωροσκόπους.


Ωροσκόπος στον Κριό : Απότομος, φιλόδοξος, ανήσυχος, ανυπόμονος, πάντα βιαστικός και ίσως λίγο τραχύς. Εάν ο Άρης είναι στον Ιχθύ, Καρκίνο ή κάποιο γήινο ζώδιο, αυτές οι δυναμικές ποιότητες περιορίζονται αρκετά. Η απότομη ευθύτητα του Ήλιου στον Κριό που μπορεί να μοιάζει προσβλητική, αναίσθητη και αδιάκριτη προς τους άλλους, μαλακώνει στα άτομα με Ωροσκόπο στον Κριό. Παρόλ’αυτά το πρωτοποριακό πνεύμα του Κριού επιβιώνει ακέραιο και πολλές φορές ακόμη πιο δυναμικό κι από τους «Ηλιακούς» Κριούς!
Ωροσκόπος στον Ταύρο : Μεθοδικός, συγκρατημένος, μετρημένες κινήσεις και συχνά μοιάζει σαν να παίρνει πόζα, σιχαίνεται τη βιασύνη, ισχυρή υπεροχή των αισθήσεων, συνήθως έχει για κίνητρο την ευχαρίστηση πάνω απ’όλα. Μπορεί να είναι αρκετά τεμπέλης αλλά όταν δουλεύει, δουλεύει με σταθερή παραγωγικότητα. Επιμένει στο να γίνει όμως η δουλειά με το δικό του τρόπο και στο δικό του ρυθμό. Η θέση της Αφροδίτης επηρεάζει πολύ το πόσο φιλόδοξο ή δυναμικό θα είναι το άτομο. Ο «Ηλιακός» Ταύρος συχνά φαίνεται να είναι πιο τεμπέλης από τον Ωροσκόπο Ταύρο(ίσως γιατί ο Ήλιος είναι η βασική ζωτική ενέργεια) ενώ επίσης ο πρώτος φαίνεται να είναι πιο κτητικός. Κι οι δύο θέλουν να απολαμβάνουν ό,τι κάνουν στο μέγιστο βαθμό και έτσι αρνούνται να βιαστούν εκτός κι αν αυτό που θα κάνουν θα τους δώσει μεγαλύτερη απόλαυση από αυτό που κάνουν εκείνη τη στιγμή. Μία παντελώς υλική και αισθησιακή προσέγγιση της ζωής και μία βαθιά ανάγκη για κοντινή επαφή, αγάπη και ασφάλεια.
Ωροσκόπος στον Δίδυμο : O Ωροσκόπος με τη μεγαλύτερη περιέργεια και με φιλική διάθεση αλλά και αυτός που έχει την τάση να ανησυχεί συνεχώς ( ίσως και ο Ζυγός τα ίδια σε μερικές περιπτώσεις). Συνήθως πολύ έξυπνοι και με μεγάλη ανάγκη για πνευματική και λεκτική επικοινωνία. Η επιφανειακότητα που συναντάται στους «Ηλιακούς» Διδύμους δεν εμφανίζεται τόσο στον Ωροσκόπο Δίδυμο, αλλά το ότι το ένα μέρος του μυαλού δεν ξέρει τι λέει ή σκέφτεται το άλλο είναι πολύ πιο ισχυρό εκεί – το οποίο είναι πολύ εκνευριστικό σ’αυτούς που θέλουν να στηριχτούν στο άτομο αυτό και να πιστέψουν αυτό που λέει. Δε σημαίνει πως είναι ανειλικρινής επειδή το θέλει απλώς το δεξί χέρι δε ξέρει τι κάνει το αριστερό! (Ο συγγραφέας σημειώνει ότι έχει γνωρήσει το λιγότερο δύο άτομα παρ’όλα αυτά με Ωροσκόπο Δίδυμο τα οποία ήταν πολύ υπεύθυνα!)

Ωροσκόπος στον Καρκίνο : Δίνει μία συμπαθητική, συμπονετική και χαμηλών τόνων συμπεριφορά αλλά η ευαισθησία και η συμπόνετική φύση γίνονται και αυτολύπηση και λύπηση για άλλους (χωρίς να κάνει καλό σε κανένα) με συχνό φαινόμενο την υπερευαισθησία. Κατ’αυτόν τον τρόπο ο Ωροσκόπος εδώ δείχνει μία περισσότερο επιφανειακή ευαισθησία προς τους άλλους απ’ότι ο «Ηλιακός» Καρκίνος, του οποίου τα αισθήματα είναι βαθιά και τον αγγίζουν σε περισσότερο προσωπικό επίπεδο. Ο Ωροσκόπος φαίνεται πιο συγκρατημένος και μυστικοπαθής από τον Ήλιο στον Καρκίνο, ο οποίος με την αρετή του μεγάλου υποκριτικού του ταλέντου μπορεί να δείχνει συχνά κοινωνικός και εξωστρεφής. Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο δίνει περισσότερη εσωστρέφεια αν και αυτοί με Σελήνη στον Λέοντα ή σε άλλο εξωστρεφές ζώδιο τείνουν να είναι αρκετά εξωστρεφείς.
Ωροσκόπος στον Λέοντα : Ο Ωροσκόπος στο Λέοντα συχνά φαίνεται να κινητοποιεί το άτομο στο να προσπαθήσει σκληρά στο να εκφράσει τον εαυτό του όσο καλύτερα μπορεί. Αυτό δεν σημαίνει πως η περηφάνεια (ή η αλαζονεία) του ζωδίου του Λέοντα είναι παντελώς απούσα από τον Ωροσκόπο αυτό, αλλά δείχνει να έχει λιγότερη ανάγκη να «κυριαρχήσει» στο χώρο όσο το ίδιο το ζώδιο. Ο Ωροσκόπος στο Λέοντα τείνει να ενθαρρύνει την πιο αυθεντική έκφραση του Ήλιου του, ενώ ο «Ηλιακός» Λέων συχνά επιδεικνύει μία πιο «self-concious» συμπεριφορά (αυτοσυνείδητη στα ελληνικά : είναι αυτό που σου συμβαίνει όταν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων και προσέχεις πως θα συμπεριφερθείς.. έτσι φέρεσαι πιο συγκρατημένα αλλά και συνάμα εκφράζεις λιγότερο αυθεντικά την προσωπικότητά/διαφορετικότητά σου). Η μεγάλη καρδιά που λένε ότι είναι στοιχείο τον Λέοντα ταιριάζει πιο πολύ σ’αυτούς με ωροσκόπο Λέων παρά τους «Ηλιακούς» Λέοντες, οι οποίοι συχνά χειραγωγούν τους άλλους για προσωπικό κέρδος. Ο Ωροσκόπος Λέων παρόλ’αυτά μπορεί να επιδείξει έναν εξαιρετικά ακατάδεκτο κι απόμακρο χαρακτήρα λόγω της υπέρμετρης ανάγκης τους για μία αξιοσέβαστη και αξιοπρεπή παρουσία ενώ μπορεί να μην έχει τόσο αυθόρμητη αίσθηση του χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση όσο ο «Ηλιακός» Λέων.
Ωροσκόπος στην Παρθένο : Τα άτομα με Ωροσκόπο στην Παρθένο έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από τους «Ηλιακούς» παρθένους και όλως παραδόξως η ταπεινοφροσύνη των πρώτων φαίνεται να είναι πιο αυθεντική ως προς ένα τουλάχιστον πράγμα: αναγνωρίζουν το ότι έχουν περισσότερα να μάθουν και ότι έχουν δρόμο ακόμα για βελτίωση του εαυτού τους. Η αυτοκριτική που τόσο «σκοτώνει» και καταθλίβει τους «Ηλιακούς» Παρθένους κάποιες φορές συναντάται και στον Ωροσκόπο. Με τη διαφορά ότι ο Ωροσκόπος καταφέρνει συνήθως να διώξει τις αμφιβολίες με τη προσπάθεια από το να τις αναμασά. Οι συντηρητικές και συμβατικές αξίες που βρίσκουμε σε περίσσεια στους «Ηλιακούς» Παρθένους δεν είναι τόσο εδραιωμένες στον Ωροσκόπο, ο οποίος μπορεί να παρουσιαστεί ακτάδεκτος, απόμακρος, αυστηρός και παρόλαυτά να κρύβει μία πιο «άγρια» φύση. Ο «Ηλιακός» Παρθένος τα πάει ίσως καλύτερα με την λεπτομερή ανάλυση παρά ο Ωροσκόπος, αν και οι δύο μπορεί να έχουν κλίση στις κατασκευές.
Ωροσκόπος στον Zυγό : Αν και ο Ωροσκόπος αυτός τείνει να έχει τάσεις προς ναρκισσισμό και εγωκεντρισμό πιο πολύ από τον Ήλιο στο Ζυγό, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ωροσκόπος είναι περισσότερο ευγενικός και γλυκός από τον Ήλιο ο οποίος σχετίζεται με τους άλλους με πιο απόμακρο τρόπο, συνειδητοποιώντας ότι η ζωή δεν είναι μόνο ροζ. Ο Ωροσκόπος στον Ζυγό δίνει έναν περισσότερο προσωπικό τόνο στον τρόπο που οι άλλες ενέργειες του χάρτη εκφράζονται. Αν και οι στενές σχέσεις είναι μεγάλης σημασίας στον «Ηλιακό» Ζυγό, η ανάγκη για τον «άλλον» είναι ακόμα πιο έντονη στο άτομο με τον Ωροσκόπο, ο οποίος δίνει μεγάλη έμφαση στη πρωταρχική του σχέση στη ζωή (ή στην έλλειψή της). Όταν δεν υπάρχει σύντροφος, το άτομο του Ωροσκόπου πολλές φορές αποπροσανατολίζεται και μπορεί να νιώθει ότι δεν έχει κανένα κίνητρο ή καμία ενέργεια. (Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ανάγκες του ατόμου στις σχέσεις του μας δείχνει η θέση της Αφροδίτης στο χάρτη). Ο Ωροσκόπος φαίνεται συχνά πιο επιφανειακός από τον Ήλιο στο Ζυγό, ο οποίος είναι πιο βαθύς απ’όσο αφήνει να φανεί. Επίσης, ο Ωροσκόπος φαίνεται να είναι πιο ρομαντικός στην άποψή του για τη ζωή από τον συχνά κυνικό «Ηλιακό» Ζυγό.
Ωροσκόπος στον Σκορπιό : Συνήθως τα άτομα με Ωροσκόπο Σκορπιό είναι γνωστά για την ένταση που τα διακρίνει καθώς και την σχέση τους με τη θεραπευτική, το να ανακαλύπτουν τα κινητρα του άλλου (όπως η ψυχοθεραπεία) ή την εξερεύνηση του άγνωστου ή του εσωτερισμού. Αν και ο Σκορπιός συχνά χαρακτηρίζεται ως γενναίος, αυτό που συχνά δεν αναφέρεται είναι πώς ο φόβος γίνεται το κίνητρο για τις πράξεις του. Για τον Σκορπιό η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αυτοί με Ωροσκόπο στο Σκορπιό είναι περισσότερο συνήθως σε θέση άμυνας παρά οι «Ηλιακοί» Σκορπιοί. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της συναισθηματικής υπερβολής και έτσι είναι εύκολο να υπερβάλλουν σε αυτό τα άτομα με Ωροσκόπο Σκορπιό. Ο Ωροσκόπος αυτός έχει αρχίσει να παίρνει μία κακή φήμη τα τελευταία χρόνια, κάτι που δεν είναι τελείως αδικαιολόγητο. Κανένα άλλο ζώδιο δεν το ξεπερνάει σε εκδικητικότητα, ζηλοτυπία και σκληρόκαρδη συμπεριφορά.΄Η εκδίκηση είναι συχνό κίνητρο γι’αυτούς όπως είναι και μία παρανοϊκή εμμονή για αυτοσυντήρηση. Σχυνά αυτό συνοδεύεται από άρνηση του να ξεκολλήσουν από κάτι – είτε χρήματα, είτε ανθρώπους, είτε συναισθήματα: έχουν τεράστιο φόβο στο να αφήσουν και να αφεθούν μήπως χάσουν τον έλεγχο. Αυτοί με αυτόν τον Ωροσκόπο μπορούν να διακρίνουν τα πιο βαθιά αισθήματα και κίνητρα των άλλων όταν δεν προάλλουν τα δικά τους στους άλλους. Είναι άτομα πολύ επινοητικά (σχεδόν δαιμόνια 😉 και είναι συχνά αφοσιωμένα στην επίτευξη ενός δύσκολου στόχου. Τα αρνητικά χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι βελτιωμένα στο Ηλιακό ζώδιο, οι οποίοι είναι συνήθως πολύ πιστοί στο στενό τους κύκλο φίλων. Επίσης η τάση να υπονομεύσουν τον εαυτό τους είναι λιγότερη από αυτούς με Ωροσκόπο στο Σκορπιό. Λαμβάνοντας υπόψη το ζώδιο του πλανήτη Άρη (όπως είπαμε) είναι πιο σημαντικό από αυτό του Πλούτωνα και ένας θετικά προσανατολισμένος Άρης μπορεί να βοηθήσει στο να μπει αυτή η αυτοκαταστροφική συχνά ενέργεια στο σωστό αυλάκι και να τη μεταμορφώσει σε κάτι δημιουργικό.
Ωροσκόπος στον Toξότη : Η αισιοδοξία, ο ενθουσιασμός και το ανοιχτό μυαλό που συναντάται στο Ηλιακό ζώδιο συνήθως συναντάται και στον Ωροσκόπο. Πρακτικά κάθε άτομο με αυτόν τον ωροσκόπο θα μπορούσε να περιγραφεί ως άτομο αισιόδοξο ακόμα και μπροστά στις μεγαλύτερες δυσκολίες ακόμα κι αν έρθουν η μία μετά την άλλη. Αν και η τάση να διακυρήττουν τα προσωπικά τους πιστεύω σαν συμπαντικές αλήθειες είναι παρούσα και στον ωροσκόπο όπως και στο Ηλιακό ζώδιο, στον Ωροσκόπο αυτή η τάση έχει μεγαλύτερο σεβασμό για τις απόψεις των άλλων από τον Ήλιο στο Τοξότη που πολλά από αυτά τα άτομα σε «χτυπάνε» στο κεφάλι με την «Αλήθεια» τους..! Με άλλα λόγια οι «Ηλιακοί» Τοξότες είναι πολύ πιο φανατικοί στα πιστεύω τους από τα άτομα με ωροσκόπο και το διακηρήττουν απροκάλυπτα μάλιστα. Επίσης τα άτομα με τον Ωροσκόπο σχεδόν ποτέ δεν δείχνουν αυτήν την διάχυτη και χωρίς λόγο δυσαρέσκεια που συχνά διακατέχει τους «Ηλιακούς» Τοξότες. Ο Ωροσκόπος προσανατολίζεται προς την πράξη παράλληλα με την ιδεολογία ενώ το Ηλιακό ζώδιο συνήθως παραμένει στη θεωρία.
Ωροσκόπος στον Αιγόκερω : Το άτομο με αυτόν τον ωροσκόπο εκφράζεται συχνά με απέραντη αρνητικότητα και καχυποψία πολύ περισσότερο απ’ότι το Ηλιακό ζώδιο. Παρ’όλα αυτά κανείς πρέπει να λάβει υπόψη ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτός ο κυνισμός και η υπεροψία προς κάθε τι το καινούργιο είναι συχνά το προστατευτικό κάλυμμα μιας περίεργης, ευάλωτης και ανοιχτής πνευματικά φύσης. Απλά ο Αιγόκερως δεν θέλει να σπαταλάει το χρόνο του σε αναπόδεικτες θεωρίες ενώ σε πρακτικά και λογικά αποδεδειγμένες ιδέες όσο παράδοξες κι αν είναι θα του τραβήξουν το ενδιαφέρον και θα εξαλείψουν το σκεπτικισμό του. Αν ο «Ηλιακός» Αιγόκερως είναι πολύ των τύπων, των εντυπώσεων και της φήμης ο Ωροσκόπος είναι ακόμη πιο ανασφαλής ως προς τη γνώμη του κόσμου φτάνοντας πολλές φορές σε ακρότητες προκειμένου να φανεί «φυσιολογικός», καθώς-πρεπει και συνεπώς «ασφαλής». Το Ηλιακό ζώδιο έχει μάλλον περισσότερο κίνητρο για την επίτευξη των στόχων του καθώς και για εξουσία και παγκόσμια επιτυχία. Ο Ωροσκόπος φαίνεται πολύ συχνά να είναι ικανοποιημένος απλά με την ασφάλεια. Και οι δύο δείχνουν απόμακροι στις σχέσεις τους σε σημείο που τους δημιουργείται πρόβλημα αν και ο Ωροσκόπος δυσκολεύεται λιγότερο στις σχέσεις έναν προς ένα.
Ωροσκόπος στον Υδροχόο : Ένας αντισυμβατικός, επαναστατικός Ωροσκόπος όπως και ο Ήλιος, αλλά αυτά τα στοιχεία τονίζονται ακόμα πιο πολύ στον Ωροσκόπο. Αιώνιοι οπαδοί του καινούργιου, του φανταστικού, και του επαναστατικού ακόμα κι αν δεν το εκδηλώνουν τόσο συχνά. Τα άτομα με ωροσκόπο συχνα φαίνονται λίγο ανισσόροπα και επαναστατικά όμως τείνουν προς μία πιο «συντηρητική-συμβατική» επανάσταση απ’ότι στους «Ηλιακούς» Υδροχόους. Και στους δύο βλέπουμε μία αυξημένη αντίληψη και διανοητικότητα, μεγάλη ευστροφία και ταχύτητα στη μάθηση, η οποία μπορεί να τρομάζει τους πιο «αργούς» φίλους τους. Κι οι δύο δείχνουν κα΄πως απόμακροι το οποίο συχνά μπερδεύει και σοκάρει τους πιο συναισθηματικά ευαίσθητους από τους γύρω τους, αν και το Ηλιακό ζώδιο φαίνεται να προσπερνά με μια μικρή διαφορά. Ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου Κρόνος έχει περισσότερη ισχύ από τον μοντέρνο κυβερνήτη Ουρανό, σε πολλά άτομα με αυτόν τον Ωροσκόπο. Ο οίκος και το ζώδιο του Κρόνου σε αυτά τα άτομα θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη για τη πλήρη ερμηνεία του ωροσκόπου τους.
Ωροσκόπος στους Ιχθείς: Επειδή ο Ήλιος είναι σε αδυναμία στους Ιχθείς, άλλοι παράμετροι του χάρτη τους παίζουν περισσότερο ρόλο και έτσι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τύποι «Ηλιακών» Ιχθύων απ’ότι Ωροσκόπων. Αυτοί με ωροσκόπο στους Ιχθείς είναι συνήθως ανεξαιρέτως ευαίσθητοι, συμπονετικοί, με μεγάλη φαντασία και πρόθυμοι να βοηθήσουν οποιονδηποτε τους έχει ανάγκη. Ο Ωροσκόπος διακρίνεται από ερισσότερη δύναμη απ’όσο το Ηλιακό ζώδιο, οι οποίοι πολλές φορές είναι παθητικοί, φυγόπονοι και αρκετά ανεύθυνοι. Μάλλον είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης, ο Δίας, στον οποίον οφείλουν το πιο δυνατό χαρακτήρα και την αισιοδοξία που συνηθως φαίνεται να διακατέχει τα άτομα με Ωροσκόπο στους Ιχθείς. Αυτό είναι πιο συχνά εμφανές σχετικά με την επίδραση του μοντέρνου κυβερνήτη Ποσειδώνα. Για την ακ΄ριβεια κανείς πρέπει πάντα να ψάχνει το ζώδιο και οίκο του Δία για τα άτομα με Ωροσκόπο στους Ιχθείς. Πέρα από την ικανότητα των ατόμων αυτών να ταυτίζονται με τα συναισθήματα των άλλων που τους ζητάνε τη βοήθειά τους, αυτά τα άτομα δεν ανησυχούν όταν τους τύχει μια κακοτυχία αλλά το φιλοσοφούν και βλέπουν τη θετική πλευρά του πράγματος. Όπως και ο απέναντι Ωροσκόπος στην Παρθένο, δεν νιώθουν την ανάγκη για αναγνώρηση από το ευρύ κοινό γι’αυτά που προσφέρουν καθώς τα προσφέρουν ανιδιοτελώς.

Αναζητήσεις ιστοσελίδας:

Διαβάστε ακόμα